#NotInOurNames е движение в социалните медии, стартирано от група италиански евреи, които

...
#NotInOurNames е движение в социалните медии, стартирано от група италиански евреи, които
Коментари Харесай

Млади евреи от цяла Европа призовават за мир

#NotInOurNames е движение в обществените медии, стартирано от група италиански евреи, които заемат позиция против насилието в Израел и палестинските територии, изселванията в Шейх Джара и полицейските репресии. Младите евреи са подписали изказване във Facebook, с което желаят да подчертаят, че израелското държавно управление не приказва от името на всички евреи.

Алесандро Фишман, италианско-израелски евреин, живеещ в Йерусалим, е един от тях. Той споделя, че е израснал с полезности за правдивост и тъждество и не може да се съгласи със протичащото се сега.

" Много съм обезпокоен ", ​​казва той пред " Евронюз ". " Много плаках. Имаме възприятието, че нещо е счупено, виждайки тези подиуми в Хайфа, където евреите се пробват да намерят араби, които да бият или убиват. "

#NOTINOURNAMES Siamo un gruppo di giovani ebree ed ebrei italiani. In questo momento drammatico e di escalation della...
Posted by Bruno Montesano on Friday, 14 May 2021
" Новото през последните няколко седмици са расовите конфликти в израелските градове. Това е нещо, което тази страна не е виждала от дълго време. Когато бомбардировките спрат и се приключи огънят, ще мине доста време, преди хората да се излекуват ", разяснява още Алесандро.

 

Гражданите, които упорстват за мир

Na'amod е придвижване на английски евреи, което организира дребни манифестации в Обединеното кралство от 10 май насам против " окупацията на палестинците ", тъй че да има " независимост без насилие "  за палестинците и израелците.

 

Tonight we held one of our biggest actions ever.

Over a hundred British Jews gathered at short notice across the UK to mourn all the Palestinians and Israelis killed and to call for Freedom from Occupation, Freedom from Violence.

Take a look  pic.twitter.com/ZGB8apUqCZ
— Na'amod: British Jews Against Occupation  (@NaamodUK) May 11, 2021
" Основната ни цел като група е да се опитаме да отдалечим нашата общественост от поддръжката на израелската окупация и да се активизираме в посока свобода и тъждество за всички в Израел и Палестина. Нашият основен разбор тук е, че това, което е предизвикало актуалната обстановка, и това, което е било проблем за последните десетилетия, е военната окупация, която Израел поддържа над палестинските територии, и аспектите на еврейското превъзходство, които също поддържа. "

Също по този начин във Англия е основана организацията с нестопанска цел Yachad, която работи за активизиране на английски евреи в поддръжка на политическа резолюция за израелско-палестинския спор посредством обучение, диспути и покровителство. Те се разказват като произраелско придвижване за мир на английските евреи, които също заемат мощна позиция против антисемитизма.

През 2015 година Yachad прави допитване измежду над 1000 английски евреи, една година откакто войната на Израел в Газа взима в жертва над 2200 палестинци, докато палестинските бойци са умъртвили 73 души от израелска страна.

Проучването демонстрира мощна поддръжка за концепцията, че " Израел би трябвало да се откаже от територия в подмяна на гаранции за мир "  и че методът на Израел към мира поврежда нейното  " състояние в света ". Девет от 10 души са декларирали, че виждат Израел като агресор, а палестинците като жертви.

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР